Ladataan

Millainen on täydellinen toimisto? Tapaus Rovio

Takaisin

Vastauksia kysymykseen on yhtä paljon kuin yrityksiäkin. Täydellinen toimisto voi olla tunnelmallinen kuin toinen koti, yrityksen vientibrändiä edustava tornitalo täydellisellä sijainnilla tai sopivan kokoinen konttori, jossa on maltilliset kulut. Kysyimme Roviolta, mitä täydellinen toimisto yritykselle tarkoittaa.

Pelialan startupista globaaliksi mediayhtiöksi kasvanut Rovio tunnetaan ennen muuta Angry Birds -mobiilipelistä. Angry Birds on kaikkien aikojen ladatuin peli, ja linnuista kertova elokuva on osoittautunut menestykseksi rapakon molemmin puolin. Yritys työllistää liki 500 ihmistä ympäri maailman.

Rovion pääkonttori sijaitsee Espoon Keilarannassa monen muun tunnetun suomalaisen yrityksen naapurissa. Newsec Corporate Solutions -vuokralaispalvelut auttoi Roviota löytämään tilat, jotka sopivat yrityksen tulevaisuuden tarpeisiin ja kriteereihin sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

”Newsecin rooli uuden pääkonttorin etsimisessä oli kartoittaa markkinat, valita sopivat tilavaihtoehdot Rovion toiveiden mukaisesti ja tukea meitä sopimusneuvotteluissa”, kertoo viestintäpäällikkö Susanna Aittokoski Roviolta.

Täydellinen toimisto edistää kohtaamisia

Aittokosken mukaan vanhoissa tiloissa ihmiset olivat hajallaan monessa eri tornissa ja kerroksessa. Tärkeä uusille tiloille asetettu kriteeri olikin nimenomaan edistää kohtaamisia eli sitä, että ihmiset pääsisivät näkemään toisiaan enemmän.

”Halusimme myös vapaata tilaa, sillä työ Roviolla on pitkälti luovaa. Lisäksi meillä oli tarvetta kokoontumispaikoille, joihin mahtuisi tarvittaessa jopa koko henkilöstö. Muita kriteerejä olivat tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus sekä se, että ne tuntuvat Roviolta. Ja kaikki nämä kriteerit tietysti täyttyvät uusissa tiloissa”, Aittokoski iloitsee.

Myös vanhat tilat sijaitsivat Keilarannan alueella:

”Keilarannassa meitä houkuttivat merinäköala ja tutut maisemat. Siellä on historian siipien havinaa.”

Muuton myötä Rovio sai käyttöönsä oman rakennuksen. Aittokoski kertoo, että eniten henkilöstöltä on tullut kehuja tilojen aiempaa sopivammasta koosta.

”Erityismaininnan ansaitsee myös oma ravintola, jonka ansiosta erilaisten sisäisten ja ulkoisten tilaisuuksien järjestäminen omissa toimitiloissamme on helppoa. Tarjonta on niin hyvä, että voimme pitää firman juhlatkin omissa tiloissa!”

Muunneltavat tilat palvelevat vielä pitkään

Tiukassa aikataulussa läpiviety projekti onnistui, ja Rovio löysi täydellisen toimiston, jossa voi keskittyä työntekoon täysillä, mutta myös rentoutua: tiloissa on oman ravintolan lisäksi myös sauna, terassi ja pelitilat.

Muuton myötä yritys sai vuokraisännän, joka ymmärtää, että hektisellä alalla tarpeet ovat jatkuvassa muutoksessa.

”Sovimme vuokraisännän kanssa hyvin yhteen”, Aittokoski sanoo. Uudet tilat merkitsivät Roviolle myös merkittäviä kustannussäästöjä pidemmällä aikavälillä.

”Koska ihmisiä tuotiin lähemmäs toisiaan, tilat ovat aiempaa pienemmät. Myös se lisää työtehokkuutta ja sen myötä edistää kustannustehokkuutta, että tiimit ja yksiköt istuvat nyt tiiviimmin yhdessä. Lisäksi huolellisella tilojen suunnittelulla saatiin aikaan säästöjä. Esimerkiksi kalliita kahvikoneita ei ole ihan joka kerroksessa, vaan kahvia voi hakea alakerran loungesta”, Aittokoski kuvailee.

Aittokoski uskoo tilojen palvelevan Roviota vielä pitkään:

”Muunneltavuutensa ansiosta tiloja on vaivatonta muokata muuttuviin tarpeisiin sopiviksi, esimerkiksi organisaatiomuutosten yhteydessä tai työtehtävien muuttuessa.” Hän korostaa sisäisen viestinnän olevan uusia tiloja etsittäessä ja niihin muutettaessa ensiarvoisen tärkeää.

”Ihmisille tiedotettiin projektista aktiivisesti. Intrassa oli kaikille roviolaisille avoimet projektisivut, mistä etenemistä saattoi seurata. Henkilöstölle annettiin myös mahdollisuus ottaa kantaa omien tilojen muotoutumiseen.”

Ja osallistaminen tunnetusti kannattaa, sillä vaikuttamismahdollisuudet lisäävät henkilöstön hyvinvointia ja tyytyväisyyttä työhön.

Kirjoittaja

Anna-Liisa Sarasoja

Anna-Liisa vetää Newsecissä Corporate Solutions -liiketoimintaa, jossa luodaan ratkaisuja erilaisten käyttäjäorganisaatioiden kiinteistöihin ja tiloihin liittyviin haasteisiin.

Kategoriat

Toimitilahaku.fi

Newsec – The Full Service Property House - on toiminut yli 25 vuotta Suomessa eturivin yrityksenä kiinteistöjen myynti- ja ostoneuvonannoissa, arvioinneissa ja analyyseissä, toimitilavälityksessä sekä kiinteistö- ja toimitilajohtamispalveluissa. Newsec palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti yli 260 asiantuntijan voimin ja toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Oulussa, Turussa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Imatralla. Pohjois-Euroopassa meitä on yhteensä yli 1000 ammattilaista.

Haemme ratkaisut asiakkaidemme palvelutarpeisiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin käyttäen apuna kansainvälistä ja kotimaista kumppaniverkostoamme. Kansainvälisesti teemme yhteistyötä allianssi-sopimuksella BNP Paribas Real Estaten kanssa. Palvelemme niin kiinteistösijoittajia ja -omistajia kuin toimitilojen käyttäjiäkin.